Salon Dekorasyonunu Doğru Yapmak İçin 10 Püf Noktası

Salon, her evin en önemli alanıdır denilebilir. Bu yüzden dekorasyonuna özen gösterilmelidir. Salon dekorasyonunu doğru yapmak için püf noktalar mevcuttur.

Salon dekorasyonunu doğru yapmak için püf noktalar herkes tarafından bilinmemektedir. Salon dekorasyonu kişilerin tarzını yansıtmaktadır. Dışarıdan gelen kişiler bu şekilde yorumlayacağı için doğru şekilde yansıtmaya dikkat edilmelidir. Peki doğru salon dekorasyonu için 10 püf nokta nedir?

Salon Dekorasyonu İçin 10 Püf Nokta Nedir?

Salon dekorasyonunu doğru yapmak demek, daha şık ve daha doğru dekore edilmiş alanlar anlamına gelmektedir. Salon dekorasyonu için 10 püf nokta maddeler halinde şu şekilde belirtilebilir:

  1. Doğru ışıklandırma yapmak, salon dekorasyonu için ilk kuraldır. Daha az ışık alan salonlarda aydınlatmalara önem verilmesi gerekmektedir. Çünkü aydınlık alanlar daha ferah ve geniş görünecektir. Spot lambalar veya led aydınlatmalar güzel bir tercih olacaktır.
  2. Mobilya seçimi bir diğer salon dekorasyonu için önemli püf noktalar arasındadır. Salonun büyüklüğüne göre daha büyük veya küçük mobilya seçimi yapılmalıdır. Mobilyalar çok sıkışık bir şekilde olmamalıdır. Bunun için gerekirse koltuk takımında bulunan koltukların birinden vazgeçilebilir.
  3. Renk seçimi de son derece önemlidir. Pastel tonlar salonlar için ideal bir seçim olsa da son zamanlarda canlı renkler de ön plana çıkmaktadır. Canlı veya pastel hangisi tercih edilirse edilsin, uyum içerisinde olmasına özen gösterilmelidir.
  4. Doğal bir ortam havası yaratmak için salon dekorasyonlarında canlı çiçek kullanılabilir. Mobilyanın rengine uyumlu vazo ve çiçeklerle salonuna ayrı bir canlılık katmanız mümkündür.
  5. Vitrinler, geçmiş zamanda oldukça fazla kullanılan fakat günümüzde demode olan parçalar arasında olup gereksiz yer kaplamaktadır. Bu yüzden vitrinler tercih dışı bırakılabilir.
  6. Perdeler, salon dekorasyonu için çok önemlidir. Salonlarda genellikle fon kullanılmakta olup stor ile birleşince tamamlayıcı olmaktadır. Kullanacağınız perdenin rengine karar vereceğiniz zaman ilk uyumun koltuk ve duvar rengiyle uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.
  7. Halı seçimi de en az perdeler kadar önemlidir. Her yeri halıya boğmak yerine daha küçük parçalar kullanmak gerekmektedir. Sade ve az sayıda halı ile salonunuzu daha rahat bir ortama kavuşturabilirsiniz.
  8. Hem görsel hem de işlevsel raflar salon dekorasyonuna dâhil edilmelidir. Duvara monte edilmiş küçük ama şık görünüm katan ahşap raflar salonunuza ayrı bir hava katacaktır.
  9. Tablo kullanmak salonlar için hem görsel şölen hem de derinlik kazandırmaktadır. Birbirinden güzel ve rengarenk tablolarla salonunuzu daha göz alıcı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Tablonun efektleri ve renginin duvar rengiyle uyumu ayrı bir özen le seçim gerektirir.
  10. Ve son olarak salon dekorasyonu için çok önemli bir püf nokta çok obje yerine stil sahibi obje kullanmaktır. Bu püf noktalara dikkat edilerek, salonlar için doğru dekorasyona ulaşılabilir.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın