Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Oturma odaları, evin en önemli bölümlerinden birisidir. Oturma odasının büyüklüğü son derece önemlidir. Peki küçük oturma odaları için dekorasyon fikirleri nelerdir?

Küçük oturma odaları için dekorasyon fikirleri zamanının çoğunu oturma odasında geçiren kişiler için son derece önem arz etmektedir. Öyle ki hiç kimse yanlış dekore edilmiş, küçük bir odada zamanının çoğunu geçirmek istemez. Bu şekilde küçük oturma odasına sahip kişiler ne gibi dekorasyon fikirleri uygulamalıdır?

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Televizyon izlerken, kitap okurken veya kahve içerken oturma odaları sıklıkla tercih edilen bir alandır. Bu yüzden doğru bir şekilde dekore edilmesi gerekmektedir. Küçük oturma odaları için dekorasyon önerileri ise daha detaylı olarak şu şekilde belirtilebilir:

  • Öncelikle küçük alanların en büyük düşmanı koyu renklerdir. Bu yüzden küçük oturma odalarında açık renk kullanmaya özen gösterilmelidir. Gerek mobilyalarda gerekse duvar boyasında ve aksesuar seçiminde açık renk olanlara yönelerek ışığın daha iyi yansıtılması ve odanın daha geniş görünmesi sağlanacaktır.
  • TV ünitesi yerine duvara monte edilmiş televizyon kullanmak kesinlikle küçük oturma odaları için tercih edilmesi gereken bir seçimdir. Böylece alandan oldukça tasarruf edilebilir.
  • Duvarları daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak gerekmektedir. Örneğin; kullanılmak istenen bir aksesuar odada herhangi bir yerde yer kaplamak yerine duvara monte edilmiş bir rafta tercih edilebilir. Böylece duvarlar fonksiyonel şekilde kullanılmış olacaktır.
  • Küçük oturma odalarında uygulanabilecek fikirler arasında en güzellerinden birisi balkon ile birleşim yapmaktır. Oturma odasında balkon mevcutsa odaya katmak tabiri ile daha geniş bir alan yaratmak mümkün olacaktır.
  • L koltuk kullanımı ise küçük oturma odaları için ideal seçimdir. Dağınık bir oturma grubu küçük olan odaları iyice küçültecektir. Bu yüzden daha derli toplu olan L koltuk sistemi ile alandan yer kazanmak gerekmektedir.
  • Küçük alanlar her zaman karanlıkta daha dar aydınlıkta ise daha geniş görünmektedir. Bu nedenle küçük oturma odanızı dekore ederken bunu göz önünde bulundurarak duvarlarda ve zeminde açık ve sade renkler tercih edilmelidir. Hatta büyük mobilya rengi de açık tercih edilmelidir.
  • Köşe takımı kullanmak alanın verimli kullanılmasında önemlidir. Birden çok parçası olan koltuk takımları daima fazla yer kapladığından alanı daraltacaktır. Köşe takımı tercih etmek size alan kazandıracaktır.
  • Aydınlatma kullanmanız alanın daha geniş görünmesini sağlayacaktır ve içeride daha ferah bir ortam oluşturacaktır. Bu nedenle salonda birkaç adet küçük aydınlatma kullanmanız salonunuzun olduğundan daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Bunlara ek olarak ayrıca ayna kullanımı da küçük alanları büyük ve daha ferah göstermek için kullanılması gereken aksesuarlardan olup, halı ve kilimlerde de çizgili olanlar ile alana refahlık kazandırıp, küçük oturma odalarını daha geniş göstermek mümkün olacaktır.

 

 küçük oturma grubu

küçük oturma grubuküçük oturma grubu

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın